Ugnstekta auberginer med blåmusslor och mynta
Ingredienser
- 3 auberginer
- 1 burk inlagda musslor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 knippe mynta
- 25 g parmesan, riven
- Havssalt
- Svartpeppar
- Olivolja
- Sherryvinäger
Instruktioner
- Sätt ugnen till 200°.
- Skär auberginen grova bitar, vänd runt auberginen med några nypor salt, finhackad vitlök och 0,5 dl olivolja och lägg upp på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Baka av i ugnen i ca 15-20 minuter tills dom är mjuka och gyllene. Ta ut och låt svalna.
- Plocka myntablad från kvistarna. Lägg upp auberginen i en skål och vänd ner mynta, stänk över sherryvinäger och lite extra olivolja.
- Lägg upp på ett fat tillsammans med blåmusslor och strö över riven parmesan. Servera!