Mozzarella med fläskkotlett och tomatsallad
Ingredienser
- 2 fläskkotletter med ben
- 1 mozzarella eller burrata
- 300 g små tomater
- 1 msk kapris + lite lag
- 1 knippe persilja 20 gr
- salt och svartpeppar ur kvarn
- olivolja
Instruktioner
- Temperera köttet och mozzarellan i rumstemperatur.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja på spisen. Salta och peppra kotletterna.
- Stek kotletterna ett par minuter på varje sida på hög värme.
- Skiva tomaterna och hacka persiljan grovt. Lägg allt i en skål och smaksätt med kapris, lite av kaprislagen, olivolja och svartpeppar.
- Tillsätt lite av lagen från mozzarellan i stekpannan och låt det koka in, avsluta med att ringla över lite extra olivolja.
- Lägg upp mozzarellan hel på ett fat med tomatsalladen och köttet. Ringla över stekskyn och servera.