Enkel kräftsoppa med mascarpone

9.1K
TIPS!
Släng inte skalen efter kräftskivan

Släng inte kräftskalen efter helgens kräftskiva! Använd dem till en enkel, men förbenat god, soppa istället.

Enkel kräftsoppa med mascarpone

Portioner 4

Ingredienser

  • Kräftskal från ca 25-30 kräftor
  • 1 morot
  • 2 palsternacka
  • 1 vitlök
  • 2 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5-2 liter vatten
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk mascarpone
  • smör och olivolja till stekning
  • havssalt

Instruktioner

  • Skala rotfrukter och lök, dela dem i stora bitar.
  • Lägg 2 msk smör och olja i en stor kastrull. Tillsätt grönsaker, lök, tomatpuré och kryddorna. Rör om och fräs alltsammans i ett par minuter.
  • Tillsätt kräftskalen och fräs allt i cirka 5-10 minuter. Rör hela tiden. Häll på vattnet och sjud på svag värme i cirka 20-25 minuter utan lock.
  • Sila buljongen och plocka undan lök och rotfrukter till att mixa soppan med.
  • Tillsätt mascarpone, lök och rotfrukter och mixa soppan slät och sila den.
  • Låt soppan koka upp igen, smaksätt med salt och cayennepeppar och ett stänk citronsaft. Klart att servera ☺
Måltid: Förrätt, Soppa
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB