Frittata med gröna ärtor, basilika och mascarpone

275
MUMS!

En vardagsrätt med kärlek!

Ett enkelt recept på en kanongod frittata. Servera gärna tillsammans med några stekta goda korvar – en vardagsrätt med kärlek.

Frittata med gröna ärtor, basilika och mascarpone

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • 1 krm cayennepeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt

Ärtfyllning

  • 2 dl frysta tinade gröna ärter
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel.
  • Låt vitlöken och purjolöken ”svettas” i lite smör och olja i en stekpanna tillsammans med cayennepeppar.
  • Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lite snabbt – de behöver inte vara snyggvispade. Salta. Häll äggen i stekpannan med vitlöken och purjon och grädda frittatan i ett par minuter.
  • Klicka ut det grova ärtmoset och låt frittatan bli klar.
Måltid: Lunch, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB