Pizzabullar är en perfekt utflyktsrätt. Här serverade med mascarpone och broccolipesto, men kan givetvis fyllas med din favoritfyllning.
Recept på pizzadeg hittar du här.
Pizzabullar med coppa di Parma och broccolipesto
Ingredienser
- 1 sats pizzadeg
- 6-8 skivor coppa di Parma
Broccolipesto
- 250 g broccoli ansad och skuren i bitar
- 1 dl fint riven parmesan
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 1,5 dl olivolja
- salt
- några stänk tabasco
- 1 dl hasselnötter
Instruktioner
- Värm ugnen till 250–275 grader. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir varm under tiden.
- Mixa broccoli, nötter, parmesan, vitlök och olja till en pesto. Salta och tillsätt några stänk tabasco.
- Kavla ut pizzadegen något. Lägg den på ett bakplåtspapper, bred på mascarpone och pesto och täck med coppa.
- Rulla ihop till en tjock rulle och skär i 3–4 cm breda bitar.
- Lägg bitarna i smorda muffinsformar.
- Grädda i 10–15 minuter, tills degen har en lite bränd skorpa.