Lite 80-tal är det över den här rätten som är både enkel och rustik – och det gillar jag. Oxfilén är pepprig som tusan, men mycket smak är ju inget man tar skada av…
Vitpepparstekt oxfilé i bit med murkelsås
Ingredienser
- 4 bitar oxfilé à 180–200 g
- rikligt med grovt krossad vitpeppar
- smör och olivolja till stekning
Murkelsås
- 100 g förvällda murklor på burk
- 1 msk smör
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 tsk krossad vitpeppar
- 2 msk sherry
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Skölj murklorna. Bryn dem i smör med lök och vitpeppar.
- Tillsätt sherry och grädde. Låt koka ihop tills såsen tjocknar. Salta.
- Vänd oxfilén i krossad vitpeppar. Stek köttbitarna i 3–5 minuter på varje sida i smör och lite olivolja.
- Låt dem vila i ett par minuter. Servera köttet med murkelsåsen och en blandad grönsallad.