Vitpepparstekt oxfilé i bit med murkelsås

9.1K

Lite 80-tal är det över den här rätten som är både enkel och rustik – och det gillar jag. Oxfilén är pepprig som tusan, men mycket smak är ju inget man tar skada av…

Vitpepparstekt oxfilé i bit med murkelsås

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé à 180–200 g
  • rikligt med grovt krossad vitpeppar
  • smör och olivolja till stekning

Murkelsås

  • 100 g förvällda murklor på burk
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 2 msk sherry
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Skölj murklorna. Bryn dem i smör med lök och vitpeppar.
  • Tillsätt sherry och grädde. Låt koka ihop tills såsen tjocknar. Salta.
  • Vänd oxfilén i krossad vitpeppar. Stek köttbitarna i 3–5 minuter på varje sida i smör och lite olivolja.
  • Låt dem vila i ett par minuter. Servera köttet med murkelsåsen och en blandad grönsallad.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB