Ugnsstekt lammlägg med fänkål och rosmarin
Ingredienser
- 4 lammlägg ca 400 g styck
- 1 fänkål
- 2 röda paprikor
- 1 vitlök
- 3 kvistar rosmarin
- 3 lagerblad
- 5 dl vatten
- 2,5 dl olivolja
- salt och svartpeppar
Till servering
- 4 portioner kokt couscous
Instruktioner
- Sätt ugnen till 160 grader.
- Skölj fänkål och paprika, dela ner grönsakerna i grova klyftor och halvera vitlöken.
- Salta och peppra lammet och lägg i en ugnsform. Fördela grönsaker och vitlök över.
- Tillsätt lagerblad, rosmarin, olivolja och vatten. Täck med folie och sätt in nederst i ugnen i ca 1,5 -2 timmar tills de är möra. Känn gärna med en provsticka så köttet är riktigt mjukt.
- Servera lammläggen med couscous som vänds upp med grönsakerna och skyn som bildats efter stekning.