ANNONS:
ANNONS:

Ugnsbakad pumpa med bovete och saffran

719

Ugnsbakad pumpa med bovete och saffran

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 g skalad pumpa (jag använde butternutpumpa)
  • 250 g helt bovete
  • 4-6 små röda pärllökar
  • 2 vitlöksklyftor grovt krossade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • Salt och svartpeppar

Saffrandressing

  • 0,05 g saffran
  • 1 msk varmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • Saft från 0,5 citron
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°
  • Skär ner pumpan i grova klyftor, halvera lökarna och lägg upp alltsammans i en ugnsfast form.
  • Smaksätt/vänd runt med olivolja, vinäger och salt/peppar. Ugnsbaka i cirka 35 minuter
  • Vänd runt bovetet med lite olivolja och tillsätt i formen med pumpa och fortsätt baka av i 15 minuter till.
  • Rör ut saffran och honung i en skål med varmt vatten. Tillsätt övriga ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och peppar.
  • Vänd ner dressingen i grönsakerna vid servering.
Måltid: Tillbehör
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB