Ugnsbakad Portabello med ägg och vitlökssmör

5.1K
MUMS!
Lätt att förbereda!

En perfekt rätt att göra till många och dessutom lätt att förbereda.

Ugnsbakad Portabello med ägg och vitlökssmör

Ingredienser

  • 4 st portabello svampar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 ägg
  • 1 ask krasse
  • 1 Lollo Rosso sallad
  • Salt
  • Peppar
  • Vinäger
  • 75 g rumstempererat smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Riv vitlöken och blanda med smöret. Lägg svamparna med hatten nedåt på en plåt med smörpapper. Fördela ut smöret i ”hattarna”, salta och peppra.
  • Sätt in i ugnen tills smöret smält ca 10 minuter.
  • Ta ut och klicka i ett ägg i varje hatt. Balansera in svampen i ugnen igen och stek vidare i ca 10 minuter. Vitan ska sätta sig.
  • Strimla salladen och skvätt över 1 msk vitvinvinäger, salta. Servera till svampen.
Måltid: Förrätt, Lunch, Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB