Timjanstekta svampar med krämig äggula

35

Timjanstekta svampar med krämig äggula

Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 2 liter blandad höstsvamp
  • 1 vitlöksklyfta, lätt krossad
  • 1 knippe backtimjan
  • 1-2 msk smör
  • olivolja
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner

  • Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen torrt – alltså inget smör och olja.
  • Låt svampen steka 3-4 minuter i tills den släpper sin vätska.
  • Tillsätt en krossad vitlöksklyfta och stek ett par minuter med smör och olivolja tills svampen är härligt brynt och frasig.
  • Vänd ner fint plockad timjan och smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg upp svampen i en ring på tallrik och servera äggulan i en sked på tallriken så gästen kan picka den och ringla över anrättningen vid servering.
Måltid: Förrätt, Tillbehör
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB