Tillbaka
Skriv ut
Receptbild
Liten
Mellan
Stor
Skriv ut receptet
Timjanstekta svampar med krämig äggula
Måltid:
Förrätt, Tillbehör
Servings:
4
portioner
Ingredienser
2
liter
blandad höstsvamp
1
vitlöksklyfta, lätt krossad
1
knippe
backtimjan
1-2
msk
smör
olivolja
Salt och vitpeppar
Instruktioner
Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen torrt - alltså inget smör och olja.
Låt svampen steka 3-4 minuter i tills den släpper sin vätska.
Tillsätt en krossad vitlöksklyfta och stek ett par minuter med smör och olivolja tills svampen är härligt brynt och frasig.
Vänd ner fint plockad timjan och smaksätt med salt och peppar.
Lägg upp svampen i en ring på tallrik och servera äggulan i en sked på tallriken så gästen kan picka den och ringla över anrättningen vid servering.