Surkål med tillbehör

528

Duka upp till oktoberfest och servera surkål med Bratwurst, kryddiga korvar, grov senap och kokt potatis!

Surkål med tillbehör

Portioner 4

Ingredienser

  • 1,5 kg vitkål
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g rökt sidfläsk i tärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 5 – 6 grovt krossade enbär
  • 3 lagerblad
  • Bratwurst, kryddiga korvar, grov senap och kokt potatis till servering

Instruktioner

  • Strimla kålen fint och strö över salt. Blanda runt i en bunke och låt stå 5 minuter.
  • Fräs på fläsket i en stor kastrull 2-3 minuter tills fettet smälter ut, slå på vin och vinäger och vänd ner kålen. Tillsätt kryddorna och låt det hela koka upp under lock.
  • Sänk värmen och låt det stå och sjuda i 10 15 minuter tills kålen mjuknar och vätska nästan kokat bort. Smaksätt med salt och vitpeppar från kvarn.
  • Vill ni ha mer tryck i ”syran” så justera med lite extra vinäger.
  • Sätt iordning tillbehören och servera med surkålen och senap.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB