Kryddiga korvar med krämig surkål i grillat pitabröd

565

Husbilspita ute i vildmarken – surkål och korv al fresco!

Kryddiga korvar med krämig surkål i grillat pitabröd

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 korvar, typ chorizo eller salsiccia
  • 4 tjocka skivor varmrökt fläsk
  • 300 g surkål
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör och olivolja till stekning
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 pitabröd
  • Dijonsenap och spenatblad till servering

Instruktioner

  • Tänd er stekhäll eller grill och låt den bli riktigt varm. Ringla i lite olivolja.
  • Lägg på korven och sidfläsket på ena halvan av grillen/hällen. Dela citronen och lägg på den också längst ut mot kanten. Lämna plats till nästa steg – alltså surkålen och brödet. 🙂
  • Skala och skiva löken tunt. Fräs löken med smör och olja på hällen tills den mjuknar.
  • Tillsätt surkålen och fräs ett par minuter till. Slå på grädden och låt puttra tills det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Grilla på brödet så det blir varmt.
  • Dela brödet och fyll upp med surkål, korv och en bit rökt fläsk. Pressa över lite av den grillade citronen och toppa med lite spenatblad och en klick senap. Käka direkt.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB