Stekt varmrökt fläsk med smörade ärter och sojabönor

596

Enkelt är gott. Så är det bara.

Foto: Charlie Drevstam

Stekt varmrökt fläsk med smörade ärter och sojabönor

Ingredienser

  • 400-500 g varmrökt fläsk i bit
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 dl gröna sojabönor
  • 0,75 dl vatten
  • 3-4 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skär fläsket i tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Bryn fläsket i lite smör på båda sidor i en låg och vid panna. Salta och peppra och lägg över fläsket på en tallrik.
  • Stek löken mjuk i lite smör i samma panna och tillsätt ärter, bönor och vatten. Låt vätskan koka in och tillsätt resten av smöret på slutet så att det blir blir en tunn smörig sky i pannan.
  • Lägg tillbaka fläsket i pannan och smaksätt med lite pressad citron och salt och peppar.
  • Servera direkt medan det är varmt.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB