Stekt torsk med svarta bönor och ricotta

4.8K

Stekt torsk med svarta bönor och ricotta

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 pkt Serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Olivolja och 2 msk smör till stekning
  • 240 g ångkokta svarta bönor (salladsbönor kallas dom ibland i butiken)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 0,5 ask ricotta

Instruktioner

  • Portionera torsken i mindre bitar. Linda in dem i skinka.
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i vitlöken. Stek torskfileérna ett par minuter på varje sida – tillsätt en klick smör under stekningen och ös fisken med smöret och vitlöken tills skinkan blir krispig och frasig.
  • Ta upp fisken på en tallrik och låt bönorna dansa ner i samma stekpanna. Sväng runt dem med schalottenlök tills dom blir genomvarma och smaka av med klippt krasse, citronskal och salt.
  • Lägg upp 1-2 msk ricotta på varje tallrik. Skeda över bönorna och avsluta med den stekta torsken ovanpå.
  • Dra ett par varv med pepparkvarnen och ringla lite olivolja över varje portion. Servera direkt!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB