Blåmusslor med sötpotatis och curry

133

Blåmusslor med sötpotatis och curry

Ingredienser

  • 1 nät blåmusslor, 1 kg
  • smör till servering
  • 3 kvistomater
  • 2 tsk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 små sötpotatisar
  • havssalt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Rensa och skölj igenom musslorna. Ta bort skadade och dom som inte stänger sig.
  • Klyfta ner tomaterna och fräs med olivolja lite salt och currypasta i en gryta. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka 4-5 minuter. Tillsätt musslorna och sätt på lock.
  • Picka potatisen med en gaffel och kör i micron ca 5-6 minuter för mindre potatisar tills den är mjuk.
  • Skaka runt musslorna i grytan. Smaka av skyn med salt och svartpeppar.
  • Servera musslorna i djup tallrik tillsammans med sötpotatis och en klick smör i.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB