Snabb ostfondue med surdegsbröd

755

Vira lite aluminiumfolie runt träasken så rinner osten inte ut i ugnen – ju mognare den är, desto mer rinner den.

Snabb ostfondue med surdegsbröd

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Vacherin Mont d’Or ca 500 g
  • 0,75 dl torrt vitt vin
  • surdegsbröd till servering

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Sätt in osten i ugnen i sin träask med folie runtom och baka den i 15–20 minuter.
  • Ta ut och ät osten varm tillsammans med surdegsbröd i brytbitar som du doppar i osten – det blir som en snabb fondue.

Tips!

Servera gärna ett vin på druvan Sauvignon Blanc med lätt sötma eller en vanlig lageröl till.
Måltid: Efterrätt, Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB