Rostad jordärtskocksoppa med miso

27

Hetta gärna upp soppan med några droppar tabasco för en extra kick. Servera med ett gott rostat surdegsbröd.

Rostad jordärtskocksoppa med miso

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 650 g skalad jordärtskocka
  • 2 skalade gula lökar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 250 g vita champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 liter vatten
  • 2-3 msk misopasta
  • 2 strimlor citronskal
  • 1 dl creme fraiche
  • Citronsaft och några stänk grön tabasco till smaksättning
  • Någon god ört att garnera med, tex körvel eller persilja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär skockorna i grova bitar. Skiva lök och vitlök.
  • Rosta eller ugnsstek skockorna med lök och vitlök i lite olivolja i en ugnsform i ca 15 min.
  • Skiva champinjonerna och stek dem i ”torr” gjutjärnskastrull. Tillsätt lite olivolja på slutet.
  • Häll på vatten, några bitar citronskal och miso. Koka upp och låt buljongen sjuda 10-12 minuter tills skockorna och löken känns mjuka och rostade i ugnen.
  • Mixa soppan slät med en klick creme fraiche, smaka av med salt och peppar och citronsaft. Hetta gärna upp soppan med några droppar tabasco för en extra kick.
  • Häll upp soppan i tallrikar, garnera med en god ört och servera soppan med ett gott rostat surdegsbröd.
Måltid: Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB