Risbowl med edamamebönor, spetskål och krasse

407

Ris i botten och sen kan du lägga på vad du vill och variera dig i oändlighet.

Risbowl med edamamebönor, spetskål och krasse

Portioner 4

Ingredienser

  • 3 dl edamamebönor
  • 0,5 gurka
  • 0,5 huvud spetskål
  • 2 tsk citronsaft
  • havssalt och svartpeppar ur kvarn
  • kokt basmatiris till 4 portioner
  • 4 krämigt kokta ägg
  • 1 dl hackade saltade jordnötter
  • 1 ask kryddkrasse

Sesammajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja
  • 2-3 stänk grön tabasco

Instruktioner

  • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp vattnet och sätt klockan på prick 4 minuter.
  • Låt äggen kallspola när tiden gått ut och skala dem.
  • Tina edamamebönor, och skiva gurkan tunt på mandolin eller en osthyvel.
  • Strimla spetskålen, lägg dem i en bunke och droppa över lite citronsaft. Krama kålen lätt och smaksätt med salt och peppar.
  • Blanda ingredienserna till majonnäsen i en skål.
  • Lägg upp varmt ris i skålarna, lägg sedan grönsakerna i små grupper och toppa med krämigt ägg, hackade jordnötter och klippt kryddkrasse.
  • Avsluta med att klicka ut majonnäsen i skålarna och servera. Obs! Glöm inte jordnötterna som jag gjorde, det ger en sista kick i rätten! ☺
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB