Ris i botten och sen kan du lägga på vad du vill och variera dig i oändlighet.
Risbowl med edamamebönor, spetskål och krasse
Ingredienser
- 3 dl edamamebönor
- 0,5 gurka
- 0,5 huvud spetskål
- 2 tsk citronsaft
- havssalt och svartpeppar ur kvarn
- kokt basmatiris till 4 portioner
- 4 krämigt kokta ägg
- 1 dl hackade saltade jordnötter
- 1 ask kryddkrasse
Sesammajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 2 tsk sesamolja
- 2-3 stänk grön tabasco
Instruktioner
- Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp vattnet och sätt klockan på prick 4 minuter.
- Låt äggen kallspola när tiden gått ut och skala dem.
- Tina edamamebönor, och skiva gurkan tunt på mandolin eller en osthyvel.
- Strimla spetskålen, lägg dem i en bunke och droppa över lite citronsaft. Krama kålen lätt och smaksätt med salt och peppar.
- Blanda ingredienserna till majonnäsen i en skål.
- Lägg upp varmt ris i skålarna, lägg sedan grönsakerna i små grupper och toppa med krämigt ägg, hackade jordnötter och klippt kryddkrasse.
- Avsluta med att klicka ut majonnäsen i skålarna och servera. Obs! Glöm inte jordnötterna som jag gjorde, det ger en sista kick i rätten! ☺