Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Ribollita med lammbog & örter
Måltid:
Gryta, Huvudrätt
Servings:
4
Ingredients
2
morötter
3
selleristjälkar
4
vitlöksklyftor
2
skalade gula lökar
700
g
lammbog i grytbitar
150
g
svartkål
200
g
blötlagda cannellinibönor
1,2
liter
vatten
3
dl
torrt vitt vin
1
dl
god gräsig olivolja
2
tsk
rökt paprikapulver
1
kvist
rosmarin och salvia
1,5
tsk
salt
Salsa och och bröd till servering
Salsa
50
g
surdegsbröd
typ 1 skiva
1
citron
1
stort knippe kruspersilja
30 g
0,5
salladshuvud
(grönsallad)
2
skalade vitlöksklyftor
25
g
anjovis
2
msk
kapris
1
dl
olivolja
Instructions
Skär ner grönsaker och lök i grova bitar. Krossa vitlöken grovt med handflatan.
Lägg ner allt i tryckkokaren, häll på vattnet, vinet, olivoljan och kryddorna. Sätt på locket (på vår tryckkokare tog det 45 Christelminuter).
Under tiden soppan puttrar...
Skär av kanterna på brödet och pressa över citronen så det blir mjukt och mushigt.
Lägg alla ingredienser till salsan i ett mixerglas. Mixa till en grön skön sås.
Servera grytan tillsammans med salsan och brödet.