Tillbaka
Skriv ut
Receptbild
Liten
Mellan
Stor
Skriv ut receptet
Rabarber, stjälkselleri och fransk dressing
Måltid:
Sallad, Tillbehör
Ingredienser
2
stjälkar rabarber
2
stänger stjälkselleri
1
dl
pumpakärnor
1
tsk
neutral rapsolja
1
krm
salt
1
knippe
persilja
EN GLASBURK MED
1
dl
neutral rapsolja
1
msk
dijonsenap
1
msk
vinäger
1
äggula
2
krm
salt
Instruktioner
Skär rabarber och selleri tunt ”på skrå”, alltså på sniskan. Lägg på ett fat.
Rosta pumpakärnorna i olja och salt. De ska börja knäppa lite, mesa inte med värmen.
Hacka persiljan, ta med stjälkarna också. Strö pumpakärnor och persilja över rabarber och selleri.
Häll alla ingredienser till dressingen i en glasburk, skruva på locket och skaka om. Dressa salladen – klart!