Den franska dressingen är en universalsås & funkar till det mesta. Mesa inte med värmen när du rostar pumpakärnorna.
Rabarber, stjälkselleri och fransk dressing
Ingredients
- 2 stjälkar rabarber
- 2 stänger stjälkselleri
- 1 dl pumpakärnor
- 1 tsk neutral rapsolja
- 1 krm salt
- 1 knippe persilja
EN GLASBURK MED
- 1 dl neutral rapsolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vinäger
- 1 äggula
- 2 krm salt
Instructions
- Skär rabarber och selleri tunt ”på skrå”, alltså på sniskan. Lägg på ett fat.
- Rosta pumpakärnorna i olja och salt. De ska börja knäppa lite, mesa inte med värmen.
- Hacka persiljan, ta med stjälkarna också. Strö pumpakärnor och persilja över rabarber och selleri.
- Häll alla ingredienser till dressingen i en glasburk, skruva på locket och skaka om. Dressa salladen – klart!