Picklade bakade tomater

673

Gott till stekt eller grillat fläskkött eller hamburgare.

Foto: Lennart Weibull

Picklade bakade tomater

Portioner 4

Ingredienser

  • 300 g små tomater på kvist
  • 1 hel vitlök
  • olivolja
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Lag

  • 0,5 dl ättika 24%
  • 1 dl rörsocker
  • 2 dl vatten
  • 5-6 hela kryddnejlikor
  • 8 krossade svartpepparkorn
  • 2 lagerblad

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt svalna.
  • Lägg tomaterna i en ugnsform. Dela vitlöken mitt på över klyftorna och gnid in formen och tomaterna med vitlökshalvorna. Lägg även dessa i formen. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och vänd runt alltihop.
  • Baka i ugnen i 10–15 minuter, tills tomaterna blivit lätt rostade och börjar bli mjuka.
  • Ta ut formen och slå över lagen så det knappt täcker. Lät svalna och gärna stå övertäckt i kylen över natten så att smakerna verkligen kan blanda sig med varandra.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB