Mostarda

433

Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt. Väljer man bort löken kan man spara mostardan i en burk i kylen minst 2 veckor.

Mostarda

Ingredienser

  • 6-7 röda äpplen urkärnade och delade i större bitar
  • Saften från 0,5 citro
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk grov skånsk senap
  • 0,5 finhackad schalottenlök (kan tas bort om man vill spara den längre i kylen)
  • Salt och vitpeppar till smaksättning

Instruktioner

  • Lägg äpplebitarna i en tjockbottnad kastrull.
  • Tillsätt socker, vatten och citronsaft och låt koka mjuka under lock i ca 10 minuter.
  • Mixa äpplena grovt med en stavmixer och smaksätt med senap, hackad schalottenlök salt och peppar från kvarn. Låt svalna innan servering.

Anteckning

Väljer man bort löken kan man spara Mostardan i en burk i kylen minst 2 veckor.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB