Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt. Väljer man bort löken kan man spara mostardan i en burk i kylen minst 2 veckor.
Mostarda
Ingredienser
- 6-7 röda äpplen urkärnade och delade i större bitar
- Saften från 0,5 citro
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1,5 msk grov skånsk senap
- 0,5 finhackad schalottenlök (kan tas bort om man vill spara den längre i kylen)
- Salt och vitpeppar till smaksättning
Instruktioner
- Lägg äpplebitarna i en tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt socker, vatten och citronsaft och låt koka mjuka under lock i ca 10 minuter.
- Mixa äpplena grovt med en stavmixer och smaksätt med senap, hackad schalottenlök salt och peppar från kvarn. Låt svalna innan servering.
Anteckning
Väljer man bort löken kan man spara Mostardan i en burk i kylen minst 2 veckor.