Morotskaka med kardemumma och valnötter

20.1K

Kryddorna sätter smaken och oljan gör morotskakan riktigt saftig. Gör precis som det står i receptet och jag lovar att det blir jättegott!

Morotskaka med kardemumma och valnötter

Portioner 12 bitar

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 1,5 dl grovt hackade valnötter 1⁄2 tsk salt
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 dl fint rivna morötter
  • 2,5 dl neutral olja
  • smör till formen

Topping

  • 2 dl florsocker
  • 200 g smält och avsvalnat smör 200 g philadelphiaost
  • 3 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och saft från 1 citron

Till garnering

  • 10 små späda morötter
  • 1 dl apelsinjuice
  • 3 passionsfrukter delade och urskrapade
  • 2 msk strösocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt valnötter, salt, kardemumma, kanel och mjölet blandat med bikarbonat och bakpulver. Vispa ihop alltsammans. Blanda i morötterna och oljan.
  • Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Baka kakan i ugnen i 30–40 minuter tills den släpper från kanten. Kontrollera att den är färdig genom att sticka i den med en provsticka eller en kniv. Låt kakan svalna.
  • Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt krämen sätta sig lite innan servering.
  • Koka morötterna i en lag av apelsinjuice, passionsfrukt och socker i en kastrull tills de är lagom mjuka, det tar 4–5 minuter på medelvärme. Låt svalna.
  • Garnera med morötterna och passionsfrukten.
Måltid: Bröd & kakor, Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB