Mjuk maräng med kagekräm och mojitobär

616

Jag är barnsligt förtjust i Budapestlängd, och här är resultatet av min barnslighet.

Foto: Charlie Drevstam

Mjuk maräng med kagekräm och mojitobär

Portioner 6

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rispuffar
  • smält smör till pensling
  • 2 dl kokosflingor

Kagekräm

  • 10 äggulor
  • 5 msk maizena
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl kaffegrädde
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 bunt färsk mynta

Mojitobär

  • 2 liter jordgubbar rensade och halverade
  • 1 ask hallon ca 125 g
  • 1 ask björnbär ca 125 g
  • 1 ask röda vinbär ca 100 g
  • rivet skal och saft från 1 lime
  • mörk rom efter smak
  • 1 bunt färsk mynta

Till garnering

  • bär och mynta

Instruktioner

  • Värm ugnen till 130°.
  • Vispa äggvitor och socker pösigt. Vänd ner rispuffarna.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten på plåten och pensla det med smör. Fördela marängen på plåten och strö över rikligt med kokosflingor. Baka i ugnen i cirka 45 minuter.
  • Ta ut kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper.
  • Blanda bären i en skål med limesaft och rom, hackad mynta och rivet limeskal. Låt marinera i 10–15 minuter.
  • Rör samman äggulor, maizena och 1 dl mjölk i en skål. Koka upp resten av mjölken med kaffegrädden, sockret och myntan. Häll den varma myntalagen över äggvispet och blanda runt med en visp.
  • Koka försiktigt upp krämen i en kastrull under ständig vispning tills den tjocknar och blir slät. Ta kastrullen från värmen. Häll upp krämen i en ny skål och kyl ner den i ett isvattenbad eller i kylen. Tillsätt eventuellt lite vispad grädde om du vill ha en luftigare kräm vid servering.
  • Bred ett tjockt lager kräm på den mjuka marängbotten. Lägg mojitobären över. Rulla försiktigt ihop marängen till en rulle och garnera med fler bär och myntablad.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB