Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta

173

Jättegott som tillbehör till protein eller som superduper grönt. Servera med bröd eller ett kokt gryn.

Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 st broccoli (blancherad)
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 30 g mynta
  • Curry

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda yoghurten med curry, hackad vitlök och 1 tsk salt.
  • Dela ner broccolin i buketter och blanda ner i yoghurten.
  • Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min. De ska bli rejält rostade.
  • Strö över rostade pumpakärnor och plockad mynta vid servering.

Anteckning

Att rosta pumpakärnor är inte svårt. Enklast är att göra det i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt. Rosta på medelvärme tills det knäpper i dem och de är lätt gyllenbruna.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB