Melonsallad med campari och macadamianötter

391
TIPS!

Mango och persika passar också fint till camparilagen!

En enkel sallad att slänga fram efter sommarmiddagen tillsammans med en klick rysk yoghurt.

Foto: Charlie Drevstam

Melonsallad med campari och macadamianötter

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 liten vattenmelon
  • 0,5 honungsmelon
  • 0,5 liten nätmelon
  • 0,5 galiamelon
  • 1 dl rostade hackade macadamianötter

Camparilag

  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • saften från 0 5 lime
  • 1,5 dl campari

Till servering

  • rysk yoghurt

Instruktioner

  • Koka upp socker, vatten och limesaft och låt sjuda i 3–5 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Tillsätt camparin.
  • Ta ut kulor ur melonerna med kuljärn eller skala och skär dem i mindre bitar. Lägg melonkulorna i lagen. Låt stå i kylen i 2 timmar.
  • Strö över macadamianötterna och servera.

Tips!

Mango och persika passar också fint till camparilagen.
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB