Inlagda Västeråsgurkor med gurkmeja

8.2K
MUMS!
Förbenat gott till höstgrytorna

Inlagda Västeråsgurkor, smaksatta med gurkmeja.

Inlagda Västeråsgurkor med gurkmeja

Portioner 1 stor burk

Ingredienser

  • 1 kg Västeråsgurka ca 10-12 st

Dag 1, Saltlag

  • 2,5 liter vatten
  • 150 g salt

Dag 2, Ättikslag

  • 500 g socker
  • 3 dl ättika 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • Kryddsättning
  • 2 bitar skalad färsk gurkmeja
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 3 lagerblad
  • 2 kvistar krondill

Instruktioner

DAG 1

  • Rör samman saltlagen i en bunke och dela gurkorna på längden. Lägg dem i lagen och ställ i i kylen över natten.

DAG 2

  • Blanda samman och koka upp ättikslagen, låt svalna lite.
  • Häll av saltlagen på gurkorna och varva gurkan i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen. Slå på den ”varma lagen” och sätt på ett lock.
  • Låt gurkorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn (helst 1 vecka) innan du njuter av den.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB