Servera gärna med hel rökt makrill som är lite lätt värmd på 150° i ugnen ett par minuter.
Gurksallad med rabarber och dill
Ingredienser
- 1-2 rabarber
- 3-4 små Västeråsgurkor
- 1 schalottenlök
- 1 msk honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk hackad dill
- Olivolja till smaksättning
- Salt och svartpeppar
Till servering:
- Rökt makrill och grekisk yoghurt
Instruktioner
- Skiva ner rabarber och lägg i en kastrull på spisen. Lägg i en hackad schalottenlök.
- Tillsätt honung, vinäger och en nypa salt. Låt få ett snabbt uppkok under lock och ställ åt sidan.
- Skiva gurkan tunt på mandolin och vänd ner i rabarberkoket. Smaksätt med lite mer salt & svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Vänd i hackad dill.
- Lägg upp grekisk yoghurt på ett fat eller skål och fördela ”gurksalladen” ovanpå.
Anteckning
Servera med hel rökt makrill som är lite lätt värmd på 150° i ugnen ett par minuter.