ANNONS:
ANNONS:

Kokt blomkål med béchamelsås, anjovis och dill

1.6K

Kokt blomkål med béchamelsås, anjovis och dill

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 4-5 anjovisfileèr
  • 1 knippe finhackad dill

Sås

  • 0,5 finhackad schalottenlök
  • smör till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Ta bort blasten på blomkålen och skär bort en del av rotstocken. Koka blomkålen i saltat vatten tills den är mjuk.
  • Fräs löken till béchamelsåsen i smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med grädde och mjölk och låt såsen koka sakta under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra.
  • Lägg upp blomkålen på ett fat och häll över såsen. Garnera med hackad dill. Servera blomkålen som en egen grön rätt.
Måltid: Lunch, Tillbehör
Kök: Internationellt
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB