Gul Gazpacho med riven fryst fetaost

447
TIPS!

Perfekt strandkäk!

Njut av en svalkande gul gazpacho i sommar. Servera med lite grillade räkor och skölj ner käket med en fantastisk gurk- och citronlemonad.

Gul Gazpacho med riven fryst fetaost

Portioner 2 liter

Ingredienser

  • 1 jalapeño eller gul dutch chili
  • 3 gula paprikor
  • 500 g gula tomater
  • 1 slanggurka
  • 0,5 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl gräsig olivolja
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm sellerisalt
  • 2 krm rökt paprikapulver

Smaksättning

  • saften från 1 citron
  • 3-4 stänk grön tabasco
  • 150 g fetaost
  • 0,5 kruka basilika
  • olivolja

Instruktioner

  • Lägg in fetaosten i frysen.
  • Rosta jalapeño och paprika över gaslåga eller i ugnen på grill tills de är helt svarta.
  • Lägg dem i en plastpåse och knyt åt. Låt dem ligga 10-15 minuter och sen kan ni lätt torka/pilla bort det brända skalet.
  • Skala och skär ner gurka och löken i mindre bitar och lägg i en stor skål/bunke.
  • Skär ner tomater, paprika och jalapeño i bitar och blanda med gurka och lök i bunken.
  • Häll på olivolja, vitt vin, vatten, kryddor samt äppelcidervinäger. Blanda runt och låt gärna stå att dra åt sig smakerna minst 3-4 timmar eller gärna över natten.
  • Mixa soppan, gärna lite grovt för en härlig bitig konsistens.
  • Smaksätt soppan med citronsaft, grön tabasco och justera med lite extra salt eller citronsaft om det behövs.
  • Servera soppan iskall med riven fryst fetaost, lite stänk av en god olivolja och plockade basilikablad
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB