Grön ärtsoppa med ingefära och slövispad citrongrädde

5.6K
MUMS!
Skeda den lena grädden på toppen & servera direkt!

En skön grön ärtsoppa där slövispad citrongrädde agerar fredsmäklare & gör så att alla ingredienser blir bästa vänner. 🙂

Grön ärtsoppa med ingefära och slövispad citrongrädde

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk ingefära i skivor
  • 2 msk rapsolja och 1 msk smör till stekning
  • 1 liter kyckling eller grönsaksbuljong
  • 4 dl tinade gröna ärtor
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • Rivet citronskal
  • salt och tabasco till smaksättning

Instruktioner

  • Skala och skiva lök, vitlök och ingefära.
  • Fräs lök och ingefära i rapsolja och smör i en gryta och slå på buljongen.
  • Häll buljongen i en mixerkanna tillsammans med ärtorna och mixa soppan slät. Smaksätt med salt och peppar.
  • Vispa grädden till mjuka toppar med en ballongvisp och smaksätt grädden med salt, några stänk tabasco och rivet citronskal.
  • Lägg upp soppan i skålar och skeda den lena grädden på toppen. Servera direkt!
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB