En skön grön ärtsoppa där slövispad citrongrädde agerar fredsmäklare & gör så att alla ingredienser blir bästa vänner. 🙂
Grön ärtsoppa med ingefära och slövispad citrongrädde
Ingredienser
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk ingefära i skivor
- 2 msk rapsolja och 1 msk smör till stekning
- 1 liter kyckling eller grönsaksbuljong
- 4 dl tinade gröna ärtor
- 2 dl vispgrädde 40 %
- Rivet citronskal
- salt och tabasco till smaksättning
Instruktioner
- Skala och skiva lök, vitlök och ingefära.
- Fräs lök och ingefära i rapsolja och smör i en gryta och slå på buljongen.
- Häll buljongen i en mixerkanna tillsammans med ärtorna och mixa soppan slät. Smaksätt med salt och peppar.
- Vispa grädden till mjuka toppar med en ballongvisp och smaksätt grädden med salt, några stänk tabasco och rivet citronskal.
- Lägg upp soppan i skålar och skeda den lena grädden på toppen. Servera direkt!