Vitvinskokta blåmusslor med savoykål

847
TIPS!
Servera med ett gott surdegsbröd!

Musslorna ger kålen en fantastisk smak! Receptet med 1 nät musslor räcker till 2-4 personer.

Vitvinskokta blåmusslor med savoykål

Ingredienser

  • 1 nät färska blåmusslor, 1 kg
  • ½ litet savoykålshuvud
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja, 50g
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Skölj och skrubba musslorna väl. Släng öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
  • Skala och skär ner lök och vitlök. Bryn savoykålen med olivolja i en rymlig 
kastrull tillsammans med löken.
  • Häll på vinet och låt kålen puittra 2-3 minuter under lock. Tillsätt musslorna och grädden och koka hastigt i cirka 4-5 minuter tills dom öppnat sig. Skaka gärna grytan en till två gånger.
  • Smaka av soppan med salt och peppar samt lite hackad persilja och servera med ett gott surdegsbröd.
Måltid: Huvudrätt
Like 14
Close
© Copyright Tina Nordström AB