Musslorna ger kålen en fantastisk smak! Receptet med 1 nät musslor räcker till 2-4 personer.

Vitvinskokta blåmusslor med savoykål
Ingredienser
- 1 nät färska blåmusslor, 1 kg
- ½ litet savoykålshuvud
- 2 skivade schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 knippe bladpersilja, 50g
- 4 msk olivolja
- 2 msk smör
- 3 dl torrt vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 tsk salt
- vitpeppar från kvarn
Instruktioner
- Skölj och skrubba musslorna väl. Släng öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
- Skala och skär ner lök och vitlök. Bryn savoykålen med olivolja i en rymlig kastrull tillsammans med löken.
- Häll på vinet och låt kålen puittra 2-3 minuter under lock. Tillsätt musslorna och grädden och koka hastigt i cirka 4-5 minuter tills dom öppnat sig. Skaka gärna grytan en till två gånger.
- Smaka av soppan med salt och peppar samt lite hackad persilja och servera med ett gott surdegsbröd.