Fröken Violas Nudelsoppebuffé

3.4K

Viola är en liten flicka som älskar nudlar. På hennes kalas serveras denna rätt som buffé, så alla får göra sin egen nudelsoppa. Plocka ihop det du gillar och häll över het buljong — voilà, eller kanske snarare Viola.

Receptet är hämtat från kokboken Käka gott månad för månad.

Fröken Violas Nudelsoppebuffé

Portioner 4 stadiga portioner

Ingredienser

  • 0,5 röd chili
  • 3-4 cm skalad ingefära
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 msk kokosolja
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,75 dl misopasta
  • 1 paket sashimilax, ca 180 g
  • 200 g räkor med skal
  • grönsakspyssel (jag använde 1 knippe broccolini, sockerärtor, 1 näve böngroddar, enokisvamp och torkade algchips)
  • 2 paket ramennudlar (gärna färska)
  • ev koriander och jordnötter

Instruktioner

Misobuljong!

  • Skiva chili och ingefära, ingefäran i ca ½ mm tunna skivor. Finhacka vitlöken. Banka på citrongräset med en kniv.
  • Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i chili, ingefära, vitlök och citrongräs och låt svettas 1–2 minuter.
  • Tillsätt vatten, sesamolja och miso, låt koka upp och sjud sakta 5–6 minuter.
  • Under tiden: Skiva laxen, skala räkorna, skär broccolinin i bitar och strimla sockerärtorna.
  • Koka nudlarna hastigt i buljongen.
  • Lägg upp nudlar, lax, räkor och grönsakspyssel i skålar och skeda över buljongen.
  • Toppa med hackad koriander och hackade jordnötter om du vill och servera direkt!
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB