Ta med våffeljärnet ut & grädda härligt frasiga våfflor över öppen eld.
Frasiga våfflor med Ploppgrädde & hjortron
Ingredienser
Våffelsmet
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 4,5 dl mjölk
Ploppgrädde
- 2 stora Plopp
- 4 dl vispgrädde
- Hjortron till servering
Instruktioner
Ploppgrädde
- Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke.
- Värm upp grädden i en kastrull, häll över grädden på chokladen och vispa runt så den smälter helt.
- Täck med plastfilm och låt kallna i kylen. Vispa upp grädden fluffig vid servering.
Våfflor
- Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter.
- Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
- Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.
- Grädda våfflorna och servera varma direkt med grädden och lite hjortonsylt. En kopp kokkaffe till är ju aldrig fel heller.