Enkel sparristarte med mozzarella
Ingredienser
- 1 paket färdigkavlad pajdeg
- 1 uppvispat ägg till pensling
- 1 knippe tunn späd sparris 250 g
- 3-4 msk pesto
- 1 buffelmozzarella
- 1 silverlök
- havssalt svartpeppar och olivolja till smaksättning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220°.
- Rulla ut pajdegen på en klädd bakplåt.
- Ansa sparrisen och skala om det behövs. Vänd runt sparrisen med ett par matskedar pesto och placera sparrisen i mitten på degen.
- Pensla kanten runt om med ägg och strö över lite havssalt.
- Baka av tarten i ca 15 minuter tills degen blivit frasig och sparrisen lagom mjuk.
- Under tiden så skivar vi silverlöken tunt på mandolin och låter den dansa ner i en bunke med iskallt vatten. Rör om och lyft upp löken på ett papper att rinna av. Skvätt över lite salt och en god vinäger och blanda runt.
- Toppa sparris-tarten med mozzarella och silverlök. Vrid över lite svartpeppar och ringla till sist olivolja över vid servering.