Stekta engelska muffins med en krämig Royale. Världens enklaste grej men sjukt stor impfaktor!
Engelska Crumpets med Ägg Royale
Ingredienser
Crumpets (stekta muffins)
- 75 g talg, ister eller smör
- 3,5 dl ljummen mjölk
- 2 tsk torrjäst
- 1,5 tsk salt
- 500 g vetemjöl
- Ev. grov polenta till utkavling
Ägg Royale (4 port)
- 2 hela ägg
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 0,5 tsk salt och vitpeppar från kvarn
Till servering
- 4 rejäla matskedar valfri fiskrom (T.ex. stenbitsrom, löjrom eller någon annan rom ni gillar)
- 4 msk finskuren gräslök
Instruktioner
Crumpets (stekta muffins)
- Smält talg, ister eller smör i en kastrull.
- Rör ihop mjölk, jäst och socker i en bunke eller degblandare. Tillsätt smält fett och mjöl, arbeta ihop till en smidig deg & låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
- Lyft upp degen på bakbordet och kavla ut den så den blir 2-3 cm i tjocklek (använd polenta vid utkavlingen om du tycker det behövs).
- Pressa ut rundlar med ett stansmått och lägg dem på ett bakplåtspapper, jäs dem ytterligare 30-35 min under en bakduk.
- Stek dina crumpets ett par minuter på varje sida i valfritt fett på medelhög värme i en stekpanna.
Ägg Royale
- Sätt ugnen till 130°.
- Knäck äggen i en bunke och vispa ut dem lätt med grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
- Sila upp smeten i små ugnsfasta formar. Sätt formarna i ett hett vattenbad som passar i ugnen och täck ytan med ett lock eller folie.
- Baka av i ugnen cirka 30-35 minuter.
- Ta ut formarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
- Skeda över rom och garnera med finskuren gräslök. Servera tillsammans med nystekta crumpets.