En sjukt snygg och god rätt med några få ingredienser. Servera som tillbehör eller som en egen rätt.

Coola morötter i Ndujasmör
Ingredienser
- 400 g morötter
- 2-3 msk Nduja
- 2 msk finhackat citrongräs
- 2 dl cider eller vitt vin
- Zest och saft från 0,5 citron
- 3 msk hackad persilja
- 1 handfull rostade fröer (valfria)
- Olivolja
- Smör till stekning
- Havssalt och svartpeppar från kvarn
- Gräddfil och riven parmesan till servering
Instruktioner
- Skrubba och dela morötterna på längden.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i morötterna. Stek dem i ett par minuter på hög värme.
- Tillsätt smör, citrongräs, Nduja och vitt vin/cider eller vad du har i för vätska.
- Låt morötterna bräsera 4-5 min och ös dem med skyn som bildas under tiden.
- Dra i persilja, citron, rostade fröer och smaksätt med salt.
- Täck ett fat med gräddfil och riv över parmesan.
- Lägg upp morötterna på gräddfilen och servera direkt medans dom är varma.