Coola morötter i Ndujasmör

641

En sjukt snygg och god rätt med några få ingredienser. Servera som tillbehör eller som en egen rätt.

Coola morötter i Ndujasmör

Portioner 4

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • 2-3 msk Nduja
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 dl cider eller vitt vin
  • Zest och saft från 0,5 citron
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 handfull rostade fröer (valfria)
  • Olivolja
  • Smör till stekning
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn
  • Gräddfil och riven parmesan till servering

Instruktioner

  • Skrubba och dela morötterna på längden.
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i morötterna. Stek dem i ett par minuter på hög värme.
  • Tillsätt smör, citrongräs, Nduja och vitt vin/cider eller vad du har i för vätska.
  • Låt morötterna bräsera 4-5 min och ös dem med skyn som bildas under tiden.
  • Dra i persilja, citron, rostade fröer och smaksätt med salt.
  • Täck ett fat med gräddfil och riv över parmesan.
  • Lägg upp morötterna på gräddfilen och servera direkt medans dom är varma.
Måltid: Tillbehör
Like 3
Close
© Copyright Tina Nordström AB