ANNONS:
ANNONS:

Landgång med honungsrostade morötter och brie

1K

Receptet är hämtat från min nya kokbok, Gott käk utan krångel.

Landgång med honungsrostade morötter och brie

Portioner 4

Ingredienser

  • 8-10 knippmorötter
  • 1,5 msk olivolja.
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 stora salladsblad
  • 200 g Brie de Meaux

Instruktioner

  • Värm ugnen till 160 grader, varmluft.
  • Skrubba 8-10 knippmorötter, lägg dem på en plåt, salta, peppra och ringla över 1,5 msk olivolja.
  • Ugnsrosta i cirka 20 minuter –morötterna ska ha en liten kärna kvar. Ta ut, klicka över 2-3 msk honung och 1 msk vitvinsvinäger och rosta i 5 minuter till.
  • Stek 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring i 2 msk smör och 2 msk rapsolja i en panna.
  • Lägg brödet på tallrik och toppa med 1–2 stora salladsblad och varma morötter på varje tallrik.
  • Bryt 200 g Brie de Meaux i bitar och fördela på de varma morötterna.
Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB