Chokladglass med vaniljsås

363
TIPS!

Vaniljsåsen är även sjukt god till Skånsk äppelkaka!

Något som jag kanske lite otippat gillar är chokladglass med vaniljsås – varför äter man inte det oftare?

Chokladglass med vaniljsås

Ingredienser

  • Chokladglass
  • 0,5 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull och lägg även i stången. Tillsätt mjölken, låt allt koka upp och sjud sedan i 3–4 minuter. Ställ åt sidan.
  • Vispa äggulorna tillsammans med socker och maizena. Häll vispet över vaniljmjölken och rör om.
  • Häll tillbaka såsen i kastrullen och sjud den försiktigt tills den första bubblan visar sig och såsen börjar tjockna. Sila ner såsen i en bunke och låt svalna i ett kallt vattenbad.
  • Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner i vaniljsåsen strax före servering.
  • Servera med chokladglass.

Tips!

Vaniljsåsen är förstås också sjukt god till Skånsk äppelkaka.
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB