Cashewdip med svartkål och persilja

537

Cashewdip med svartkål och persilja

Portioner 4

Ingredienser

  • 3 dl cashewnöter
  • 1 påse skuren svartkål 70 g
  • 1 knippe bladpersilja 30 g
  • Saft från 0,5 citron
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl kokt vatten från kålen
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Koka upp 5 dl vatten. Lägg nötterna i en skål och täck dem med det kokande vattnet och ett lock. Låt stå i minst 30 min och svälla.
  • Förväll under tiden kålen i kokande vatten, ta upp och torka av kålen (spara lite kokvatten till såsen).
  • Lägg nötter, kål, persilja, vitlök och tahini i en kannmixer och tillsätt kokvatten, olivolja och citronsaft. Mixa till en grov dip och tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Måltid: Såser & Dressingar, Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB