Vansinnigt lätt, men vansinnigt gott!
Blomkålspizza
Ingredienser
- 0,5 blomkål riven
- 1,5 dl riven parmesan
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl alt vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 mozzarella
- 0,5 blomkål
- 1 liten silverlök
- 0,5 kruka färsk oregano
- 0,5 grön chili
- 1,5 msk honung
- olivolja
Instruktioner
- Skiva resterande blomkålsbuketter lagom tunt, skala och skiva löken och hacka chili fint.
- Blanda och knåda degen lätt i en bunke, platta ut degen till en ”pizza” på en ugnsplåt med smort bakplåtspapper.
- Baka i 230 grader ca 20 minuter – fördela på fyllningen efter halva tiden av gräddningen, avsluta med att ringla över lite honung och olivolja och fortsätt gräddningen tills den blir gyllenbrun och frasig. Servera direkt!