Vardagens stress är som bortblåst och värmen sprider sig i hela kroppen med denna toddy.
Apelsintoddy med varma nötter
Ingredients
- 3 dl vatten
- 0,5 dl brun farin
- 1 apelsin (rivet skal och juicen från apelsinen)
- 12 cl rökig whiskey eller rom
- 2 ägg
Varma nötter
- 300 g blandade nötter
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk farinsocker
- 1 tsk chilipulver
- 3 msk limejuice+ rivet skal från 1 lime
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk krossat havssalt
Instructions
Apelsintoddy
- Koka upp vattnet med 2 msk farinsockret, apelsinsaften och rivet skal i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt spriten. Håll varmt.
- Vispa äggen luftigt och pösigt med resterande farinsocker och blanda med varma kokta apelsin/spritlagen. Häll upp i varma highball glas.
Varma nötter
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda nötterna med övriga ingredienser i en bunke, lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötterna i ett jämt lager.
- Rosta nötterna i 15-20 minuter och vänd runt i dem med jämna mellanrum så de blir jämt rostade.
- Tag ut plåten med nötterna och riv över limeskal, skaka över nötterna i en skål och servera dem varma till Apelsintoddyn