Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Apelsintoddy med varma nötter
Måltid:
Drycker & Drinkar
Ingredients
3
dl
vatten
0,5
dl
brun farin
1
apelsin
(rivet skal och juicen från apelsinen)
12
cl
rökig whiskey eller rom
2
ägg
Varma nötter
300
g
blandade nötter
2
tsk
paprikapulver
1
tsk
farinsocker
1
tsk
chilipulver
3
msk
limejuice+ rivet skal från 1 lime
1
msk
olivolja
0,5
tsk
krossat havssalt
Instructions
Apelsintoddy
Koka upp vattnet med 2 msk farinsockret, apelsinsaften och rivet skal i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt spriten. Håll varmt.
Vispa äggen luftigt och pösigt med resterande farinsocker och blanda med varma kokta apelsin/spritlagen. Häll upp i varma highball glas.
Varma nötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda nötterna med övriga ingredienser i en bunke, lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötterna i ett jämt lager.
Rosta nötterna i 15-20 minuter och vänd runt i dem med jämna mellanrum så de blir jämt rostade.
Tag ut plåten med nötterna och riv över limeskal, skaka över nötterna i en skål och servera dem varma till Apelsintoddyn