Savojkålsallad med parmesandressing och hasselnötter 

464

Prova en fräsch savojkålsallad i jul! Krämig parmesandressing och knapriga hasselnötter – perfekt till skinkan!

Savojkålsallad med parmesandressing och hasselnötter 

Portioner 6 portioner

Ingredienser

  • 1 liten savojkål
  • Saften från 0,5 citron
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • Havssalt och vitpeppar från kvarn

Yoghurtdressing med parmesan

  • 3 dl tjock yoghurt
  • 20 gr gräslök
  • 30 gr persilja
  • 50 gr riven parmesan
  • 4 sardellfiléer + 3 msk olja från sardellerna
  • 3-4 stänk grön tabasco
  • Saften från 0,5 citron

Instruktioner

  • Dela halva kålen i grova klyftor. Strimla den andra halvan fint.
  • Mixa alla ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och tabasco.
  • Bryn kålklyftorna i en ”torr stekpanna”, alltså inget matfett i stekpannan, på medelhög värme tills den nästan känns grillad och har mjuknat lite. Salta och peppra.
  • Lägg den strimlade kålen i en skål, stänk över citronsaft och smaksätt med lite salt.
  • Fördela såsen på ett stort runt fat, lägg på den varma rostade kålen och toppa med den strimlade kålen samt hackade hasselnötter. Låt gästerna blanda runt salladen vid bordet själva.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB