Tillbaka

Savojkålsallad med parmesandressing och hasselnötter 

Måltid: Tillbehör
Servings: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 liten savojkål
  • Saften från 0,5 citron
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • Havssalt och vitpeppar från kvarn

Yoghurtdressing med parmesan

  • 3 dl tjock yoghurt
  • 20 gr gräslök
  • 30 gr persilja
  • 50 gr riven parmesan
  • 4 sardellfiléer + 3 msk olja från sardellerna
  • 3-4 stänk grön tabasco
  • Saften från 0,5 citron

Instruktioner

  • Dela halva kålen i grova klyftor. Strimla den andra halvan fint.
  • Mixa alla ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och tabasco.
  • Bryn kålklyftorna i en ”torr stekpanna”, alltså inget matfett i stekpannan, på medelhög värme tills den nästan känns grillad och har mjuknat lite. Salta och peppra.
  • Lägg den strimlade kålen i en skål, stänk över citronsaft och smaksätt med lite salt.
  • Fördela såsen på ett stort runt fat, lägg på den varma rostade kålen och toppa med den strimlade kålen samt hackade hasselnötter. Låt gästerna blanda runt salladen vid bordet själva.