Jordärtskockssoppa med ruccola och hasselnötter

397

Jordärtskockssoppa med ruccola och hasselnötter

Portioner 4

Ingredienser

  • 400 g jordärtskockor
  • 200 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1,25 liter vatten
  • Havssalt & vitpeppar ur kvarn
  • 1 dl hackad ruccola
  • 0,5 dl hackade hasselnötter

Instruktioner

  • Skala och skär skockorna och palsternacka i mindre bitar (om skalet är tunt och ljust räcker det att bara skrubba dem med en rotborste).
  • Skala och skiva lök och vitlök.
  • Fräs skockorna tillsammans med löken och vitlöken i 3 msk olivolja. Häll på vatten. Koka tills grönsakerna blivit mjuka, i ca 15 minuter.
  • Mixa soppan slät i en kannmixer. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  • Fördela ruccola och hasselnötter i den heta soppan, servera direkt.
Måltid: Soppa
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB